Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Dekt je winterportverzekering ook materiaal na diefstal?

Met een helikopter de piste af is de nachtmerrie van iedere wintersporter. Gelukkig komt dit relatief weinig voor. Vaker krijgen wintersporters te maken met diefstal van bagage. In één onoplettend moment zijn je dure ski’s verdwenen of heeft jouw camera ongevraagd een nieuwe eigenaar. Wat kan je in dat geval verwachten van je verzekeraar? 

Een reisverzekering met wintersportdekking verzekert je van hulp en transport als je tijdens de wintersport iets overkomt. Dekking tegen beschadiging of diefstal van bagage is bij sommige verzekeraars optioneel. Zorg dat je deze dekking aanzet voor je op wintersport gaat. Vaak heb je keus uit een bepaald verzekerd bedrag.

Eigen spullen of gehuurd materiaal
Let op of je reisverzekering onderscheid maakt tussen je eigen wintersportmateriaal en gehuurde ski's of snowboards. Meestal is dit niet het geval en betaalt je reisverzekering ook de vergoeding die je moet betalen aan het verhuurbedrijf als je het slachtoffer wordt van diefstal. Bewaar wel goed de bonnen!

Camera's en telefoons
Voor digitale camera's en smartphones geldt eigenlijk hetzelfde als voor je wintersportmateriaal. Een standaard reisverzekering kan een gemiddelde compactcamera of een goedkope telefoon doorgaans nog wel vergoeden. Heb je duurder materiaal, dan kun je bij veel verzekeraars kiezen voor een hogere maximum vergoeding. Let er wel op dat er voor elektronische apparaten aanvullende voorwaarden kunnen gelden.

Skipas en materiaalhuur
Materiaalhuur na een ongeval
Het is zonde als je voor zes dagen een snowboard hebt gehuurd, maar al na twee dagen geblesseerd raakt. Reisverzekeraars kunnen dan tweederde van je huurkosten vergoeden. Check vooraf in de voorwaarden hoe jouw verzekeraar hiermee omgaat.

Skipas na een ongeval
Net als met gehuurd materiaal is een skipas voor een week waardeloos als je geblesseerd raakt. Vroeger kon je proberen je pas te verkopen onderaan de berg, maar dat hoeft niet meer. Met een doktersverklaring kun je vaak al in het skigebied een deel van je geld terugkrijgen.
Werkt het skigebied waar jij bent daar niet aan mee, of geven ze verhoudingsgewijs te weinig terug, dan kun je het (resterende) bedrag claimen bij je reisverzekering. Ook hier geldt: check of deze post ook in je polis staat.

Tips om diefstal te voorkomen
Snowboards en ski's zijn geliefde objecten van dieven. Hier enkele tips om diefstal op wintersport te voorkomen.

  • Als je gaat lunchen op de piste en je moet je ski's buiten laten, maak dan ongelijke paren met je mede-skiërs. Niet-matchende ski's zijn niets waard voor dieven.
  • Zet je ski's of snowboard in het zicht. Dan kun je ze vanuit het restaurant in de gaten houden.
  • Gebruik een slot met een staalkabeltje. Professionele dieven hebben daar geen moeite mee, maar de gelegenheidsdief ben je te slim af.
  • Let vooral op als je jouw Glühwein drinkt in een hutje dicht bij de weg. Voor dieven is er dan weinig risico. Ski’s liggen binnen een paar seconden in een huurbusje.

Ga je binnenkort op wintersport en wil je goed verzekerd de berg op? Laat vrijblijvend een bericht achter via het onderstaande formulier.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Ask4benefits maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie