Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Van last-minute tot korting met apps. 10x besparen op je zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Kies je op het laatste moment waar je naartoe gaat of is de reis al lang geleden geboekt? In beide situaties heb je er baat bij om de kosten zo laag mogelijk te houden. Met deze 10 tips ga je zo goedkoop mogelijk op pad, zowel naar het buitenland als naar een bestemming op eigen bodem. 

1. Boek een juist last-minute deal
Bespaar je meer met vroegboekkortingen of door op het laatste moment te boeken? Over het algemeen blijken last-minute deals net iets goedkoper, al is het verschil minder groot dan voorheen. Kun je spontaan beslissen over je bestemming en vertrekdatum? Dan ligt een last-minute eerder voor de hand dan wanneer je vastzit aan specifieke plannen.

2. Beperk het rondreizen
Rondreizen klinkt misschien aantrekkelijk, maar kan flink in de papieren lopen. Langer op één plaats blijven is vaak voordeliger. Bovendien heb je meer tijd om de omgeving echt te verkennen.

3. Verken de omgeving
Door een paar straten verder te kijken dan alleen de toeristische spots, ontdek je niet alleen meer authentieke plekken maar ook vaak vriendelijkere prijzen. Websites als Tripadvisor zijn perfect om deze verborgen parels te vinden.

4. Maak gebruik van apps en lidmaatschappen
Kijk of je kunt besparen door gebruik te maken van kortingen-apps als Groupon. Daarnaast kun je met lidmaatschappen van bijvoorbeeld de ANWB vaak profiteren van kortingen op hotels, huurauto's en zelfs sommige restaurants.

5. Check de bron
Bij het zoeken naar de perfecte vakantielocatie kom je waarschijnlijk uit op sites als Booking.com. Prima voor inspiratie, maar check ook altijd de eigen site van het hotel of park. Direct boeken kan voordeliger zijn, soms inclusief extra's zoals gratis ontbijt of fietsverhuur.

6. Pak je koffers efficiënt in
Efficiënt inpakken kan je niet alleen stress besparen, maar ook geld. Vooral bij vliegreizen, waar extra bagage flink in de kosten kan lopen. Bovendien dwingt het je om kritisch te kijken naar wat je écht nodig hebt. Alleen handbagage is het voordeligst.

7. Kijk een luchthaven verder
Schiphol is niet de enige luchthaven. Uitwijken naar luchthavens zoals Eindhoven, Rotterdam, of zelfs buitenlandse vliegvelden zoals Düsseldorf of Brussel kan voordeliger zijn.

8. Ruil of verhuur je woning
Wil je echt besparen? Overweeg dan je huis te verhuren of te ruilen tijdens je vakantie. Platforms als Homelink en Airbnb maken het eenvoudig om je huis tijdelijk te verwisselen voor een ander onderkomen, waardoor je aanzienlijk bespaart op de kosten voor je verblijf.

9. Beperk roaming buiten Europa
Ga je op vakantie buiten Europa? Schakel roaming uit en koop een lokale simkaart of een speciaal data-abonnement voor vakantiegangers. Dit is vaak goedkoper dan de standaard tarieven. Gebruik zoveel mogelijk Wifi om via apps als WhatsApp te communiceren.

10. Boek vliegtickets zo vroeg mogelijk
Voor alleen een vlucht is vroeg boeken meestal het voordeligst. Marktonderzoek toont aan dat vliegticketprijzen zo'n drie weken voor vertrek de hoogte inschieten, om pas vlak voor vertrek - als je geluk hebt - weer te dalen. Wachten op die last-minute deal is dus riskant.

Wil je weten of jouw reisverzekering goedkoper kan? We kijken graag met je mee. Vul hiervoor het onderstaande formulier in. Een goede vakantietijd gewenst!

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Ask4benefits maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie