Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Met de auto op reis? Zorg voor de juiste spullen en pechhulp

Daar sta je dan, met een rokende motor langs een provinciale snelweg op het Franse platteland. De kinderen worden met de minuut luidruchtiger en de temperatuur in de auto loopt gestaag op. Bepaald geen soepele start van de vakantie! Gelukkig heb je pechhulp die je kunt bellen voor hulp. Alhoewel, had je nu wel of niet die dekking in het buitenland aangevinkt bij het afsluiten...? 

Check voordat je op vakantie gaat of de dekking past bij je situatie en controleer meteen of je de vereiste spullen in de auto hebt liggen. 

Voorkom oververzekering
Pechhulp is een verzamelnaam voor verschillende diensten die je kunt kiezen. Naast pechhulp bij aanbieders als ANWB of Route Mobiel zijn er andere mogelijkheden. Bij veel auto- of reisverzekeringen kun je pechhulp als aanvullende module afsluiten. In sommige gevallen valt pechhulp standaard onder de dekking. 

Het kan ook zijn dat jouw autodealer een ‘doorrijdgarantie’ biedt. In geval van pech wordt je dan onder voorwaarden via de dealer weer op weg geholpen. Bekijk voor aanmelding bij een pechhulpdienst in hoeverre je op een andere manier al verzekerd bent van pech onderweg. Zo voorkom je dat je dubbel betaalt voor een vergelijkbare service. 

Vergelijken pechhulp
Je hebt bij het afsluiten van pechhulp vaak keuze uit verschillende pakketten, van basis tot meer uitgebreid. Zorg dat je weet wat je nodig hebt in jouw situatie. De onderstaande factoren helpen je bij het op een rij zetten hiervan. 

 • Hulp in eigen woonplaats
  40% van de pechgevallen gebeuren in de eigen woonplaats. Niet alle aanbieders bieden dekking voor hulp dichtbij huis. 
 • Vervangend vervoer
  Niet alleen het aantal dagen dat je vervangend vervoer krijgt kan verschillen, let ook op de ‘klasse’. Kijk dus of je een auto krijgt waar je ook goed mee verder kunt. 
 • Vergoeding bij overnachtingen
  Check hoeveel nachten je vergoed krijgt als je onverhoopt elders moet overnachten en wat de maximale vergoeding per nacht is. 
 • Dekking buitenland
  In welke landen krijg je hulp en hoe ziet deze hulp er precies uit? 
 • Tevredenheid
  Wat zeggen klanten over de service van de verzekeraar? Kijk niet alleen naar de premie.
 • De premie
  Hoe is de premie ten opzichte van andere aanbieders en wat krijg je voor je geld? 

Wat vaak uitgesloten is van dekking
Sommige vormen van pech zijn niet of beperkt gedekt. Soms spreken situaties voor zich, zoals bijvoorbeeld de kosten voor vervangende onderdelen of het aanvullen van je brandstof zijn voor eigen rekening. In deze gevallen wordt pech vaak niet gedekt:

 • Pech door aanrijdingsschade (bij diefstal krijg je soms wel enige hulp)
 • Jezelf buitensluiten, zonder brandstof zitten (soms maar één keer gedekt, daarna niet meer)
 • Vastzitten in de sneeuw of modder (meestal uitgesloten)
 • Pech door voorziene schade, slecht onderhoud of slijtage
 • Pech door buitenkomend onheil (zoals bliksem of storm)

Wat moet je meenemen in verschillende landen?
Bij goed voorbereid op pad gaan hoort ook het controleren van de regels in de landen die je doorkruist op weg naar je bestemming. Zo is een rijbewijs in Duitsland bijvoorbeeld geen geldig legitimatiebewijs en is België het enige land waar een brandblusser verplicht is. Vergeet niet je auto uit te rusten met de juiste veiligheidsattributen:

Voorkom problemen onderweg met de ‘gendarmerie’ of ‘Polizia di Stato’ en zorg dat je de juiste spullen meeneemt. Met een goede voorbereiding ga je gerust op pad!

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Ask4benefits maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie