Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Bijna lente! Dit dekt een inboedelverzekering in je tuin

De buitentemperatuur begint al aardig op te lopen en de lente staat voor de deur. We kunnen bijna weer lekker het balkon op of de tuin in! Is jouw tuin er al klaar voor of ga je nog op jacht naar nieuw tuinmeubilair? De kosten voor een loungeset, terrasverwarmer of andere spullen kunnen hard oplopen. Zorg dat ze goed verzekerd zijn. 

Wat gebeurt er als jouw tuin doelwit wordt van diefstal of beschadigd raakt door bijvoorbeeld noodweer? En hoe zit het als jouw laptop gestolen wordt van de tuintafel, terwijl er verder niemand in de tuin was? We brengen verschillende scenario’s in kaart.

Bescherming tegen diefstal en vandalisme
Vaak dekt een inboedelverzekering je tuinmeubelen, gereedschap en andere accessoires zoals parasols en buitenverlichting tegen diefstal of opzettelijke vernieling, mits er bewijs is van inbraak. Bij opzettelijke schade aan je tuinmeubilair moet duidelijk zijn dat er zonder toestemming is binnengedrongen. Daarom is het essentieel je tuin goed beveiligd te houden.
De specifieke details van dekking via de inboedelverzekering kunnen verschillen per verzekeraar. Die bepalen zelf de details over zaken als een mogelijk eigen risico of een maximum aan vergoeding. Bezit je dure items zoals een luxe loungeset, controleer dan of de dekking toereikend is.

Hoe zit het met diefstal uit je schuur?
Niet alle bezittingen vallen onder de inboedelverzekering. Barbecues en fietsen worden bijvoorbeeld niet altijd gezien als onderdeel van het tuinmeubilair. Schade na diefstal van deze items uit je tuin wordt niet altijd door de verzekeraar vergoed, tenzij ze veilig opgeborgen waren in een afgesloten schuur of garage.

Weerschade
Schade door slecht weer, zoals een hevige storm of flinke hagelbui, wordt meestal niet gedekt door de inboedelverzekering.

Spullen die je mee naar buiten neemt
Hoe zit het eigenlijk met spullen die normaal binnenshuis gebruikt worden, zoals je telefoon of laptop? Als deze tijdens een zomeravond van je tuintafel worden gestolen, dan valt dit buiten de dekking. Let er dus goed op dat je ze weer mee naar binnen neemt en niet onbeheerd achterlaat.

Let op de uitsluitingen op de dekking
Zoals bij iedere verzekering gelden ook hier uitsluitingen op de dekking. Zo zal een verzekeraar eventuele schade niet vergoeden bij onverantwoord handelen. Laat bijvoorbeeld de poort niet open en laat dure spullen niet los in je tuin staan. Andere voorbeelden van uitsluitingen zijn schade door slijtage, verkleuring  en normaal gebruik (bijvoorbeeld krassen en vlekken).  

Ben je benieuwd of je inboedelverzekering nog steeds aansluit bij je huidige situatie? Of heb je andere vragen over inboedelverzekeringen? Aarzel niet om contact op te nemen via de onderstaande antwoordkaart. We voorzien je graag van antwoorden en deskundig advies.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Ask4benefits maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie