Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Zo kies je de juiste opstalverzekering voor jouw huis

Als huiseigenaar is jouw woning waarschijnlijk je duurste bezit. Des te belangrijker om het huis te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen, zoals brand of waterschade. Een opstalverzekering, ofwel woonhuisverzekering, biedt uitkomst. Belangrijk is om de opstalverzekering te kiezen die past bij jouw situatie en budget. Hoe doe je dat?

Een opstalverzekering dekt onder voorwaarden schade aan de structuur van je huis, zoals muren, het dak, vloeren, ramen en deuren. Gaat het om spullen als meubilair of andere verplaatsbare zaken, dan ben je op een inboedelverzekering aangewezen.

Het kiezen van de juiste opstalverzekering
Bij nagenoeg alle grote Nederlandse verzekeraars kun je een opstalverzekering afsluiten. Keuze genoeg dus. Met deze stappen maak je een weloverwogen beslissing.

 1. Bepaal de herbouwwaarde van uw Huis
  Het eerste wat je te doen staat, is de herbouwwaarde van je huis vaststellen. Dit is het bedrag dat nodig is om jouw woning vanaf de grond opnieuw te bouwen. Het is belangrijk om deze waarde nauwkeurig te berekenen, omdat dit van invloed is op de hoogte van de dekking die je nodig hebt. Er zijn online tools om de herbouwwaarde te berekenen.
 2. Kies passende dekkingsopties
  Een standaard opstalverzekering dekt veel voorkomende schade aan je woning. Denk aan schades ontstaan door brand, blikseminslag of waterschade. Vaak kun je de standaard dekking uitbreiden. Dan is schade door schroeien of smelten ook gedekt, net als schade door diefstal en vandalisme. Let echter wel goed op de voorwaarden en uitsluitingen. Heb je een woning met veel glas? Dan kun je in de dekking glas extra meeverzekeren.
 3. Bepaal je eigen risico
  Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekering uitkeert. Overweeg wat je zelf kunt betalen na schade en kies het eigen risico dat bij je past. Het voordeel van een hoger eigen risico is een lagere verzekeringspremie. Verzekeraars kunnen zelf bepalen of en in welke mate ze het kiezen van een eigen risico aanbieden.
 4. Vergelijk verschillende verzekeraars
  Neem de tijd om verschillende opstalverzekeraars met elkaar te vergelijken. Let daarbij niet alleen op de premie maar ook op de voorwaarden. Ook hierbij geldt, goedkoop kan op termijn duurkoop zijn.
 5. Blijf up-to-date
  Vergeet niet om je opstalverzekering regelmatig bij te werken als daar aanleiding voor is. Bijvoorbeeld na een verbouwing aan je woning. Zo voorkom je dat de dekking van de opstalverzekering niet meer past bij de waarde van het huis. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je bij schade niet alles vergoed krijgt.

Het vergelijken van premies is niet ingewikkeld. Alle voorwaarden goed op een rij zetten die relevant zijn in jouw situatie, is dat vaak wel. Wij kennen de markt goed en kunnen je voorzien van deskundig advies over een opstalverzekering die bij je past. Vul hiervoor vrijblijvend het onderstaande formulier in.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Ask4benefits maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie