Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Periodieke verzekeringscheck essentieel voor je bedrijf

In een snel veranderende zakelijke omgeving is het belangrijk om altijd een stap voor te blijven op potentiële uitdagingen en risico's. Een van de meest over het hoofd geziene zaken hierbij is de bedrijfsverzekering. Zowel de behoeften van een bedrijf als het risicoprofiel kan veranderen in de loop van de tijd. Hierdoor is het essentieel om regelmatig je zakelijke verzekeringen onder de loep te nemen.

Bij elke mijlpaal die een bedrijf bereikt, kunnen de verzekeringseisen veranderen. Of het nu gaat om het aannemen van meer personeel, het uitbreiden naar nieuwe markten of het introduceren van nieuwe producten, elk van deze stappen kan invloed hebben op verzekeringen die de risico’s afdekken.

Risicobeheer en kostenbesparing
De belangrijkste redenen om met regelmaat je zakelijke verzekeringen te controleren zijn:

  • Risicobeheer
    Bedrijfsomstandigheden en -regelgevingen veranderen constant. Door regelmatig je verzekeringen te herzien, zorg je ervoor dat je bedrijf beschermd blijft tegen nieuwe en opkomende risico's.
  • Kostenbesparingen
    De verzekeringsmarkt is competitief. Door je verzekering regelmatig te evalueren, kun je wellicht betere tarieven vinden of ontdekken dat je betaalt voor een dekking die niet (meer) relevant is voor jouw bedrijf.

Hoe kun je zelf een begin maken?
Start met het grondig doornemen van je huidige polissen. Begrijp wat er gedekt is, wat de uitsluitingen zijn en hoeveel je betaalt. Vervolgens is het zaak om eventuele veranderingen binnen je bedrijf op een rij te zetten. Heb je onlangs een waardevolle voorraad producten gekocht? Is het aantal werknemers toegenomen? Of heb je wellicht nieuwe bedrijfsactiviteiten opgezet? Voorbeelden van zaken die invloed kunnen hebben op de zakelijke risico’s en de dekking die daarbij hoort. Zet deze zaken voor jezelf op een rij.

Vergelijk verzekeraars
Als je weet welke risico’s een rol spelen en welke zakelijke verzekeringen voor jouw bedrijf onmisbaar zijn, kun je verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Staar je bij het vergelijken niet blind op de premie. Zeker bij grotere bedrijfschade kunnen uitsluitingen of andere beperkingen grote invloed hebben op de vergoeding na schade. Een hogere premie kan dan ook alsnog een betere keus zijn als daar een uitgebreidere dekking tegenover staat.

Hulp nodig?
Het maken van een risicoprofiel en op een rij zetten van de juiste zakelijke verzekeringen kan ingewikkeld zijn. Zeker als je hier geen ervaring mee hebt. Wij kunnen dit voor je uit handen nemen. Stuur vrijblijvend een reactie via het onderstaande formulier. Onze verzekeringsspecialisten helpen je graag verder.

Een regelmatige check van jouw verzekeringssituatie is geen luxe; het is een noodzaak. Door proactief te blijven en de dekking van je bedrijf up-to-date te houden, bescherm je jouw onderneming tegen relevante risico's. Bovendien betaal je niet voor risico’s die door veranderingen geen rol meer spelen.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Ask4benefits maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie