Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Open Huizen Dag: tips voor een succesvolle huizenjacht

Op 30 september organiseert de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) de traditionele Open Huizen Dag. Een uitgelezen kans om te koop staande woningen te bezichtigen, zonder dat er een afspraak voor nodig is. Maar hoe zorg je er nu voor dat je deze dag optimaal benut? Met deze vijf tips ga je goed voorbereid op huizenjacht.

1. Bepaal je financiƫle mogelijkheden
Voordat je op pad gaat, is het essentieel om een duidelijk beeld te hebben van wat je kunt lenen. Door vooraf een hypotheekcheck uit te voeren, kom je te weten wat je maximaal verantwoord kunt lenen. Hiermee weet je welke woningen binnen jouw financiƫle bereik vallen en het bezichtigen waard zijn. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op via het formulier onder dit artikel. We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden in jouw situatie.

2. Stel een wensenlijst op
Met een duidelijk overzicht van jouw woonwensen kan je gerichter op pad gaan tijdens de Open Huizen Dag. Wil je bijvoorbeeld een tuin op het zuiden, een aparte studeerkamer of een woning in de buurt van een school of treinstation? Zet vooraf je wensen op papier en geef deze eventueel per punt een prioriteit. Zo kan je eenvoudiger bepalen welke punten je moet bijstellen als niet alle wensen realistisch zijn.

3. Plan je route
Het is aan te raden om vooraf een duidelijke route uit te stippelen langs de huizen die je wilt bezoeken. Dit bespaart veel tijd en zorgt ervoor dat je zo veel mogelijk woningen kunt bezichtigen op die ene dag.

4. Maak een checklist
Neem tijdens de bezichtigingen een checklist mee waarop je specifieke punten kunt noteren. Denk hierbij aan de staat van onderhoud, de isolatie, de sfeer in de woning, etc. Zo houd je overzicht en kun je later de woningen goed met elkaar vergelijken. Het voorkomt bovendien dat je niet objectief te werk gaat en bijvoorbeeld vergeet te vragen hoe het met de energiezuinigheid zit, omdat je alleen maar oog hebt voor die leuke glas-in-loodramen.

5. Stel gerust vragen
Schroom niet om vragen te stellen tijdens je bezoek. Wil je weten wanneer de CV-ketel voor het laatst is vervangen? Of ben je benieuwd naar de staat van het schilderwerk? Je bent er toch, dus stel gerust je vragen.

Praktische informatie Open Huizen Dag 2023
Datum: 30 september
Tijden: Je kunt huizen bezoeken tussen 11.00 en 15.00
Deelnemende huizen: Via deze link is automatisch een filter op Funda ingesteld met de deelnemende woningen.
Bezichtiging: De bewoners doen zelf de bezichtiging, dus je hoort informatie uit de eerste hand.

Wil jij een indicatie van jouw maximaal verantwoorde hypotheek? Laat het ons spoedig weten. Zo weet je al voor de Open Huizen Dag welke woningen op jouw lijstje kunnen.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Ask4benefits maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie