Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Directe schadeafhandeling nu ook voor campers en motoren

Met de zomer voor de deur trekken steeds meer mensen eropuit met de camper of de motor. Met al dit vakantieverkeer stijgt de kans op ongelukken of aanrijdingen. Gelukkig is sinds 1 april de afhandeling bij schade eenvoudiger voor bezitters van een camper of motoren. De schadeafhandeling gaat nu net zoals bij personenauto’s. 

Voor auto’s geldt al twee jaar de Directe Schadeafhandeling (DSA). Afgelopen zomer is de invoering van de DSA geëvalueerd, met een positief resultaat. Sinds 1 april is DSA ook mogelijk voor campers en motoren. Toch is dit nog niet bij alle verzekeraars mogelijk. Tot uiterlijk 1 oktober hebben verzekeraars de tijd dit te regelen.

Wat is Directe Schadeafhandeling?
Met DSA kun je materiële schade die is veroorzaakt door een ander motorvoertuig bij je eigen verzekeraar claimen. Je eigen verzekeraar handelt vervolgens de schade af en regelt alles met de tegenpartij. Voorheen moest je zelf de schade afhandelen bij de verzekeraar van de tegenpartij (alleen bij WA of WA+ verzekeringen). Dit leidde vaak tot teleurstellingen en een hoop rompslomp.

Directe Schadeafhandeling sneller en eenvoudiger
DSA maakt de afhandeling van schade een stuk eenvoudiger. Bij een ongeval melden beide partijen de schade bij de eigen verzekeraar. De verzekeraars onderzoeken vervolgens of er dekking is en in hoeverre aan de voorwaarden wordt voldaan. Dit betekent dat jij niet meer hoeft uit te zoeken wie de aansprakelijke verzekeraar is. Bovendien hoef je ook niet meer in gesprek te gaan met de aansprakelijke partij. Zo worden gesprekken over de aansprakelijkheid met je eigen verzekeraar gevoerd. Dat geeft vaak een vertrouwd gevoel.

Schadeformulier invullen blijft noodzakelijk
Bij een ongeval of aanrijding moet je altijd het Europees Schadeformulier invullen. Doe dit bij voorkeur met de tegenpartij. Als jullie van mening verschillen over de oorzaak van het ongeval of aanrijding, kun je ze ook apart van elkaar invullen. Zorg wel dat je de gegevens van de tegenpartij goed noteert. Maak daarnaast ook foto’s van de schade en noteer eventueel de gegevens van getuigen. Dit kun je vervolgens allemaal doorsturen naar je verzekeraar of tussenpersoon.

Een aanrijding of ongeval kan een flinke impact hebben, zowel mentaal als financieel. Gelukkig is de afhandeling van schade een stuk gemakkelijker geworden met de Directe Schadeafhandeling. Ook eigenaren van campers en motoren profiteren hier nu van. Heb je schade opgelopen? Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor vragen en een soepele afhandeling van de schademelding.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Ask4benefits maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie