Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

ABN, Rabobank en ING verhogen spaarrente fors

Spaarders profiteren van de rente die in de afgelopen tijd is opgelopen. Na eerdere verhogingen stijgt de spaarrente bij ABN AMRO en ING. Rabobank was deze banken net voor en maakte eerder al een verhoging van de spaarrente bekend. Ondanks de verhoging moet je voor de hoogste spaarrente verder kijken dan deze drie grootste banken. Let wel goed op de voorwaarden.

Bij zowel ABN AMRO als ING en Rabobank stijgt de rente per 1 mei naar 0,75. Op dit moment krijgt je nog 0,50 procent spaarrente bij deze banken. De verhoging is dan ook een flinke stap vooruit voor jou als spaarder.

Spaarrente kan verschillen per saldo
Tussen de verschillende banken zit een verschil in de spaarrente en het spaarsaldo. Spaarders bij ING ontvangen 0,75 procent rente over hun spaarsaldo tot € 10.000. Vanaf dit bedrag tot 1 miljoen euro bedraagt de spaarrente 0,65 procent. ABN AMRO hanteert een rente van 0,75 voor saldo’s tot 1 miljoen euro. De Rabobank legt de lat fors hoger, met 0,75 procent spaarrente over het spaartegoed tot 5 miljoen euro.

Overzicht hoogste spaarrente
De hoogste spaarrente kun je vaak krijgen bij minder bekende geldverstrekkers. Op dit moment voeren deze aanbieders de lijst aan:

Yapi Kredi Bank        Euro-Plus Spaarrekening     1.60%
Anadolubank            Alfa Slimmer Sparen            1.55%
LeasePlan Babk             Flexibel Sparen        1.51%
Lloyds Bank  Internet Spaarrekening       1.50%
Anadolubank            Alfa Spaarrekening  1.50%
DHB Bank                 S@veonline                         1.25%
NIBC Direct              Internetspaarrekening        1.25%


Let op de voorwaarden van een spaarrekening, voordat je er jouw spaargeld naar overmaakt. Zo kan de rentevergoeding maandelijks of per kwartaal uitgekeerd worden. Bij andere rekeningen ontvang je 1 keer per jaar de hele rentevergoeding. In dat geval kan de totale rentevergoeding lager uitvallen. Ook kan de rente lager zijn over het spaarsaldo boven de € 500.000, al is dit voor de gemiddelde spaarder geen probleem.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat niet iedere bank onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt, zoals Lloyds Bank in het bovenstaande overzicht. Stel dat deze geldverstrekker in de problemen komt en failliet gaat, dan moet je een beroep doen op het Duitse depositogarantiestelsel.

Richting spaarrente
Verwacht wordt dat de gemiddelde spaarrente ook in de komende tijd verder zal stijgen. De spaarrente reageert vaak met vertraging op andere ontwikkelingen in de rentemarkt. Bovendien reageren banken vaak op elkaar. Nu de grotere banken renteverhogingen doorvoeren, is de rest van de markt aan zet. Deze ontwikkelingen zijn positief voor spaarders, die nog geen 4 maanden tevreden moesten zijn met 0,25 procent spaarrente.

Ben je op zoek naar de beste bestemming voor jouw spaargeld? Staar je niet blind op de alleen de rente. Kijk ook naar de risico’s en voorwaarden.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Ask4benefits maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie