Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Zakelijke schade meestal niet gedekt op privéverzekering

Werk je als ondernemer vanuit huis en denk je voldoende verzekerd te zijn omdat je goede privéverzekeringen hebt? Bijvoorbeeld met een uitgebreide inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Helaas dekken privéverzekeringen zakelijke schade niet of niet altijd volledig. Met deze zakelijke verzekeringen zit je safe. 

Als particulier loop je over het algemeen andere risico’s dan ondernemers. Zo lever je aan anderen bijvoorbeeld geen producten die defect kunnen gaan. Ook in het verkeer kunnen de risico anders zijn. Bijvoorbeeld als je de auto gebruikt om goederen of mensen te vervoeren. We zetten veelvoorkomende zakelijke verzekeringen voor je op een rij:

Zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen
De aansprakelijkheidsverzekeringen (AVP) is een voorbeeld waarbij de dekking verschilt. Waar je voor particulieren één soort AVP hebt, kunnen ondernemers kiezen uit de volgende drie hoofdsmaken:

  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
    Je bent verzekerd als jij of je medewerkers schade toebrengt aan personen of zaken van anderen.
  • Productaansprakelijkheidsverzekering
    Bij het importeren of verhandelen van goederen kun je aansprakelijk worden gesteld als dat product, door bijvoorbeeld een defect, schade veroorzaakt. Die schade kun je niet altijd verhalen op de producent.
  • Beroepsaansprakelijkheidverzekering
    Schades door een beroepsfout zijn gedekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vergissing of gebrekkig advies. Bij dit soort schades kun je te maken krijgen met forse juridische kosten, grote schadeclaims en mogelijk reputatieschade.

Inventaris- goederenverzekering
Bij een storm of brand is vaak je inboedel, zoals je tv of computer, gedekt tegen schade. Een zakelijke laptop valt hier niet altijd onder. Heb jij de laptop die je thuis gebruikt zakelijk aangeschaft? Dan valt dit onder de inventaris en is meestal niet gedekt op je inboedelverzekering. Dit geldt ook voor andere spullen die je zakelijk hebt aangeschaft, zoals een printer of bureau. Doe je de administratie op een laptop die je ook privé gebruikt, dan is dit mogelijk anders. Neem goed de voorwaarden door, zodat je weet waar je aan toe bent.

Heb je een online webshop waar je spullen verkoopt en sla je deze thuis op? Of sla je andere goederen voor de zaak op? In die situatie is het goed om te kijken naar een goederenverzekering. Bij veel verzekeraars kun je deze afsluiten in combinatie met een inventarisverzekering.

Zakelijke autoverzekering
Voor normaal woon-werkverkeer is een zakelijke autoverzekering geen noodzaak. Wanneer je veel zakelijke kilometer maakt, kan een zakelijke autoverzekering wel nuttig zijn. Vervoer je daarbij mensen of goederen? Met die activiteiten is een zakelijke autoverzekering sowieso geen overbodige luxe.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering
Voor zakelijke juridische conflicten heb je een zakelijke rechtsbijstandverzekering nodig. Zakelijke conflicten hebben vaak betrekking op afspraken met andere ondernemingen of andere betrokkenen. Denk bijvoorbeeld aan arbeids- of incassocontracten. Als particulier loop je weer andere risico’s.

Zakenreisverzekering

Moet je regelmatig op reis voor je werk en wil je verzekerd op stap? Een zakenreisverzekering is afgestemd op de zakelijke risico’s. Denk bijvoorbeeld aan het omboeken van tickets als er door ziekte een vervanger op reis moet. Een ander voorbeeld is een dure laptop voor je werk die wordt gestolen tijdens je reis.

Wil je weten of jij als ondernemer goed verzekerd bent? We zoeken dit graag voor je uit. Neem hiervoor vrijblijvend contact op via het onderstaande formulier.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Ask4benefits maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie