Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

De voordelen van een collectieve autoverzekering

Groeit je wagenpark? Dan is het slim om je zakelijke autoverzekeringen tegen het licht te houden. Je kunt namelijk vaak het nodige besparen als je meerdere bedrijfsauto's collectief verzekert. Waarin verschilt een collectieve autoverzekering van een gewone zakelijke verzekering en wat zijn de voordelen?

Een collectieve autoverzekering is inhoudelijk vergelijkbaar met een gewone autoverzekering. De auto's kunnen WA, WA+ of allrisk verzekerd worden. Het verschil zit vooral in de premie. Hoe meer auto's je verzekert, hoe goedkoper het wordt.

Vanaf hoeveel auto's kun je een collectieve verzekering sluiten?
Hoe groot je wagenpark moet zijn voor een collectieve autoverzekering verschilt per verzekeringsmaatschappij. Het start doorgaans vanaf vijf auto's, al hanteren sommige verzekeraars een minimum van zeven of meer.

Dit is bepalend voor de premie
De premie per verzekerde auto neemt doorgaans af naarmate je meer auto’s collectief verzekert. Naast het aantal zijn er meer factoren die de premie bepalen. Wat wordt er bijvoorbeeld vervoerd met de auto's? Gaat het om bestelwagens of personenauto's en waar staan ze? Staan de auto's 's nachts op een afgesloten terrein of op straat? Vragen die invloed kunnen hebben op de kosten.

Een verzekeraar beoordeelt het risico op schade of diefstal. Bij een bedrijfsautoverzekering heeft dat iets meer voeten in de aarde dan bij een particuliere autoverzekering. Verzeker je veel auto's? Dan kan de collectieve verzekering op maat worden gemaakt. De dekking, voorwaarden en het eigen risico kunnen verschillen.

Aanvullende dekking collectieve autoverzekering
Een collectieve autoverzekering sluit je vooral af om schade aan voertuigen zelf te dekken. Vervoer je kostbare spullen of maak je gebruik van dure gereedschappen? Deze zaken verzekeren kan doorgaans met een aanvullende module of losse verzekering. Denk daarnaast aan onder andere een zakelijke rechtsbijstandverzekering en de schadeverzekering voor inzittenden. De voorwaarden en premie verschillen ook hier per verzekeraar.

Collectief verzekeren ook voor werknemer
Een collectieve verzekering hoeft niet alleen voor bedrijfsauto's te zijn. Bij een gemengd collectief kunnen ook werknemers hun privé-auto via het collectief verzekeren. Als werknemer faciliteer je deze optie, de premiebetaling en schadeafwikkeling is een zaak tussen werknemer en verzekeraar.

Let er op dat het rijgedrag in privétijd gevolgen kan hebben. Als er met privé-auto's, die bij de wagenparkverzekering zijn aangesloten, schade wordt gereden daalt mogelijk de collectiviteitskorting.

Andere werkgever? Andere verzekering
Een gemengd collectieve autoverzekering heeft ook een nadeel. Zodra een verzekeringnemer geen onderdeel meer is van het collectief, stopt ook de verzekering. Bijvoorbeeld omdat hij of zij aan de slag gaat bij een andere werkgever.

Heb je een aantal bedrijfsauto's en wil je weten of jouw verzekeringskosten omlaag kunnen? Neem gerust contact op. We bekijken graag of een collectief in jouw geval mogelijk is en of je werknemers daar ook van kunnen profiteren.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Ask4benefits maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie