Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Veilig en zonder boete op weg naar de wintersport!

De komende weken stappen veel Nederlanders weer op de ski of snowboard. Misschien zoek jij de sneeuw ook wel op. Winterse omstandigheden kunnen de reis lastig maken. Zorg altijd voor een goede voorbereiding. Vergeet vooral de juiste en vaak verplichte veiligheidsuitrusting in je auto niet! Zes aandachtspunten.

1. Winterbanden
In de meeste Europese landen zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Zelfs al vriest het niet. Bekijk de regels op de website van de ANWB. Rijd je zonder terwijl het wel verplicht is? Je riskeert niet alleen een verkeersboete maar bent vaak ook aansprakelijk voor de schade na een verkeersongeval.

2. Sneeuwkettingen
Aan een rond blauw verkeersbord zie je dat sneeuwkettingen op een bepaalde weg verplicht zijn. Er staat een afbeelding van een wiel met sneeuwketting op. Aangezien je dan al onderweg bent is het verstandig om altijd sneeuwkettingen in je auto te hebben.

3. Veiligheidshesjes
Met een veiligheidshesje ben je goed zichtbaar als je naast je auto staat, bijvoorbeeld bij pech. In sommige landen is het zelfs verplicht om ze bij je te hebben. Leg voor elke persoon een hesje op een bereikbare plek.

4. Gevarendriehoek
In veel landen is het ook verplicht om er één (of twee!) in de auto te hebben. Leg de gevarendriehoek op een handige plek in je auto. Probeer zelf verder altijd uit het bereik van andere auto’s te blijven bij pech of na een ongeval. Bijvoorbeeld achter de vangrail.   

5. Verbanddoos
Onder andere in België, Zwitserland en Oostenrijk is de verbanddoos verplicht. Overigens is het altijd verstandig om ehbo-materiaal in je auto te hebben, ongeacht waar je heen gaat.

6. Alcoholtest
In Frankrijk moet je al jarenlang een ongebruikte alcoholtest in je auto hebben. De politie deelt weliswaar niet snel een boete uit als je er geen bij je hebt, maar de verplichting blijft bestaan.

Denk ook aan het verkeersvignet voor de snelwegen in Oostenrijk en Zwitserland. Vergeet tot slot vooral niet om je verzekeringen te controleren op voldoende dekking in het buitenland. Denk aan je pechhulpverzekering, reisverzekering en zorgverzekering. Alles gecheckt en in de auto, klaar om te gaan? Dan wensen we je een veilige reis!

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Ask4benefits maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie